Speach in english class

I will never forget...

When my best best friend said she’s moving.
Not just moving to another house. To Spain!  
When she told me I got speechless!
I couldn’t think that thought, that she’s moving away from this country.
I prayed that it was just a stupid dream, that I dream every night. But it wasn’t.
She moved, and everything was nothing. In school it was so boring, no craziness, no laugh that every people in school could here. Everything that used to be fun was boring. And I tried so hard to get her back. But that was not possible.
And now I still miss her to much, but we see each other in the summer and on other breaks.
And we´re still very close. She’s like my sister and will always be that! 
 
 
Vill skulle skriva ett tal i engelskan om ett minne man har. Det här var det som kom upp i mitt huvud när hon sa vad vi skulle göra. 
Till min fina Pauline Calise!

Godmorgon!

Idag ska jag till finaste Karolina. 
Hon är mycket bättre. Anne-Sofie sa att hon hade fått lungane av vetrinären och då hade dem tagit han om myggen på vänster fram. På vänter bak är allt helt borta! Hon haltar inte nu men jag ska inte rida. Hon måste ju få repa sig osv. Men jag ska gå ut och gå på en mysig långpromenad, och sen ska jag köra NH på ridbanan. 
det är så skönt att hon blev bra så snabt. 
Just nu har hon ett bandage/lina på vänser fram så at det ska hålla sig rent och borta från lera. 
Så jag är så glad att hon är mycket bättre! 
Men nu ska jag äta frulle! MUMS! 
Sankar sommaren

:(


äckligt

Allt är så jävla äckligt just nu bara! :( T.o.m jag! Men jag har iaf köpt en ny jacka! Skjukt mysig, jättestor och gosig luva också! Sen har jag köpt lite tröjjor, och två par supergosia socker. Ä super nöjd med inköpet av allt. Snart blire Uggs vantar, mössa o halsduk också. Så mysig och på samma gång vidrigt med hösten, sen vintern.
Eller aa, detta väder som pågår nu är vidrigt, spöregn! USCH! Men när det är sol, men kallt då är det härligt!  
 

Två dåliga Iphone bilder på min Jacka och gos-sockerna! :3

Styrelse möte

Hellu! Sov hos Amanda, men nu är jag hemma igen. Jag ska på styrelse möte på ryttarstadion för jag är med i U.S.E.K (UngdomsSektionen) Och vi har vårat starta upp möte. Det är från 12 till halv 2. Kommer ju va lite segt... 
Men sen ska jag o mammi åka till täny och jag ska köpa en jacka och lite annat. Det behövs en vinter jacka nu! och typ massa tjocktröjjor! :3 
X'''DDDD älskar dne här bilden, var bara tvungen allt lägga upp den :D

Segt

Lite seg dag idag... Börjar iof 12 men svenskan e seg. Men sen vaa jag Sara och Vendela så duktiga och gick på siens suport! Matte plugg! Har matte prov i morgon, så det va lika bra! Men nu ska jag plugga mera, blä! Procent procent procent! Men men, jag ska fan inte få F så det ä bara o köra! 
Jag imorse!

lax triptyk


Gonatt!

Imorrn har vi digitalt skapande och film otv- produktion! :D skit kul :D och sen ska jag till Swartlings! Fet men awesome dag! :3

Foto lektionen idag!

Detta är inte alls bilder, men alla blev inte så bra :)

Estet Media?

Lina kommenterade och undrade vad vi exsakt gör på våra lektioner. Så jag tänkte, varför inte göra ett ända inlägg om det! Det är säkert fler som undrar.. Här har ni :D Hoppas det hjälper er att förstå lite mer av vad vi gör på Estet Media! :D Puss! 
 
Vad gör vi egentligen på våra estetiska lektioner? Vad har vi för lektioner? 
 
Vilka lektioner vi har... 
 
  1. GrafiskKomunikation
  2. Foto
  3. DigitaltSkapande
  4. Film och Tv- Produktion 
  5. Matte, Svenska, Engelska, Samhällskunskap, Språk.
Grafisk Komunikation 
 
På GK så lär vi oss Illustrator, det ingår väll typ i PhotoShop. 
Vi får lära oss grunderna just nu. 
Man typ ritar i Illustrator, gör olika former och figurer osv, som man sen kan utväckla till stora häftiga "konstvärk"
Dettar är vad jag har gjort:  
Detta är fyra olika lektions uppgifter vi har gjort, det ser enklare ut än vad det är, men det är skit kul! 
Det är inte bara att göra en bil, man måste använda olika former, klippa ut klistra ihop osv, rätt så kompliserat faktiskt :P T.ex texten "Café, bäst i stan", har jag gjort sådär knasig. Jag skirver en vanlig text och sen fråm man fixa lite krumelurer osv. Trädet var från början en rektangel och små cirklar som jag har ritat ut. 
 
Foto.
 
På foto lektionerna har vi fått lära oss många olika funktioner och inställingar på kameran. Och det är inte ens hälften! Vi har fått lära oss rätt mycket redan. Och det har verkligen varit jätte kul! Det vi har hållt på med och lärt oss är: Fryst bild, Panorering och Rörelseoskärpa. 
Här är hur det hur det såg ut en lektion med min kompis Sara:
Bussen är Rörelseoskärpa: Ni ser att bussen är suddig men runtomkring är det fokus.
Bilden där jag hoppar: Allt är fryst, allt är i skärpa/fokus. 
Bilarna är panorering: Det som rör sig har fukus/skärpa, bakgrunder är suddig/oskarp. 
Det är den ända vi har arbetat men än sålänge. 
 
DigitaltSkapande 

Vi är Morfat ansikten! Det är skit kul, har tyvärr inga bilder på det än :/ Men man tar två bilder på två olika personer. Man ska va helt neutral i ansiktet. Sen har vi ett program som man smälter ihop dem två personers ansikten i, och då får man en "person" som är 50% av en person och 50% av den andra, det ser skit kul ut! Och vi ska smälta ihop hela våran klass ansikten till ett ända ansikte, det kommer bli fett kul! Då fårn ni en bild på det! 
Sen har vi också lärt oss göra Triptyks. Den är EN bild som vanligast är delad i tre delar. En bild jag har gjort, har också tagit fotot själv.. 
MItt katt Cosmo. 
Detta har vi gjort i PhotoShop. Kan tyvärr inte förklara hur... jag är sämmst på sånnt! 
 
Film och Tv- Prudukiton 

På film och tv-produktion får vi lära oss filma men vi lär oss också mycket om hur flm görs olika film vinklra osv. Vi ska lära oss att förutse film och massa annat! Vi har filmat i de olika vinklra vi har lärt oss... 
Grodperspektiv: Filmat underifrån och upp på personen.
Fågelperspektiv: Filmat ner på personen.
Helbild: Hela personen.
Halvbild: Från Naveln och hupp till huvet.
Närbild: Huvet oftast.
Extrem närbild: Väligt nära på något.
Sen var det nått mer jag inte minns, men det är viktigt att inte kapa i leder. t.ex knäna vristerna osv, då ser det väligt konstigt ut! (detta gäller även när man fotograferar) 
Har tyvärr ingen film än men det kommer nog upp nått snart! 
 
Matte, Svenska, Engelska, Samhällskunskap, Språk. 
 
Det har ju alla! Fast jag har valt bort mitt språk för att kunna lägga till andra kurser itvåan i stället och inte få så tjockt schema. 
 
Jag kan ju också ta och säga att TäbyEnskildaGymnasium är en väldigt bra skola, och om någon funderar på att gå en linje med foto och filminriktning så rekomenderar jag värkligen TEG! Lärarna är jätte bra och skolan är jätte bra. Skit god mat! :D 
 
Hoppas ni förstod :) 
Puss
 

just sayn

Stop like my photos and satuses on Facebook, whit out saying a word to me we you se me! Talk to me in reality instead!

Why can't we fly?

Sitter hemma och myser. En kopp sirapsmöljk, vet det låter cp men det är sjukt gott. Smält smö i en kasrull hälli sirap och mjölk! As gott :3 
Skoldagen gick fort, och den va rät så rolig :) 

Karro igår!

Igår var jag hos Karro. Hon är ju halt så gick ut på promenad och sen körde lite nh och löslongerade på ridbanan. Hon haltar inte i skritt och när hon hade travat ett tag så blev det bättre men hon är väligt stel i frambenet. Men det går åt rätt håll! Hon va iaf jätte duktig! :) 
 

Eld

Det är svårt att fota eld..

Jag har...

Jag har aldrig sagt att mitt liv är änkelt, jag har aldrig sagt att mitt liv är bra, jag har aldrig sagt att jag mår bra.
Jag har sagt att det är härligt att leva men inte varje dag, jag har sagt att livet är en lek, men inte är det lätt att spela. Jag har aldrig sagt att jag vill dö, men vissa timmar vill jag inte leva. Jag har sagt att alla ska må bra, men inte jag. Jag har sagt att min själ är glad men inte när det gråter. Jag har sagt att mitt hjärat är helt. Jag har sagt mycket jag inte menat, Jag har sagt mycket jag menat som folk aldrig förstod, jag har sagt saker när ingen har lyssnat. Jag har sagt till mig själv att jag är den jag är och det är bra. Men jag har aldirg sagt att jag mår bra. 

fan!

Jag vill bara försvinna! Fyfan va jag ogillar det här!
Så fattar ju .... inte själv att jag blir så jävla förbannad! Kan du bara växa upp! ... är vuxen! Kärring äckel! Gå och dö!

10.

Tre timmars svenska idag! Sen ska jag in till stan och träffa min fina vän Victoria! Och vi ska fika, det ska bli supermysit! :3 
Men nu ska jag äta pasta och sen gå till tåget! 
Puss 

Godmorgon!

I'm Feeling Happy And Free! 
 

Triptyk

Digitaltskapande

Nu är jag i skolan, vi ska har digitaltskapande, vi ska morfa igen. Men det ska bli kuul! :) Sen har vi Film och Tv produktion det är också skit kul! Efter det så slutar vi, då ska jag till Swartlings på ridlektion, det ska bli kul! :D

Idrottsdag...

Imorgon har vi idrottsdag! BLÄ! Så jag börjar 08.10, i vandliga fall börjar jag 09.10... man kan ju bara hoppas på att det blir lite kul ändå! Vi ska typ gå fett långt och göra massa aktiviteter! Jag är fett me otaggad :( Och så kommer vi ju inte ha fotolektion då heller. Det suger...  
Men nu ska jag dega iväg till badrummet och duscha.
Seeya! 

Fotat nyss!


I skolan!

Just nu sitter vi i skolan och ska snart ha grafisk kmunikation. Det ska bli kuul! 
 
Heglen va skit kul med tjejerna! Vi va liiite galna och så tittade vi på skräckfilm, och jag skrämde livet ur framför allt Sara. Hahah! 
 
Jag var ju också hos Karro på lördagen, det gikc jätte bra. Sen åkte jag och Anne-Sofie till AHH och köpte ett nytt träns till Karro och lite annat! :D 

08.20

Hej alla morgonpigga! Jag är i alla fall klarvaken..
Snart ska jag cykla i väg till Karro, tycker det är så mysigt att va där på morgonen också, det brukar inte va så många där och det är väldigt tyst. Som jag sa igår så blir det pass med markarbetersövningar av olika slag. Så det blir mycket att plocka from och plocka bort idag. Hade tänkt mig som en liten "hinderbana" runt ridbanan. Vi får se hur det går! Men nu ska jag äta MASSA frukost! 
Puss. 

Fredag

Så där på kvällen...
    Inget planerat, inget att göra. Bara chilla. 
Den här veckan har också gått otroligt fort, som om jag bara gick i skolan två dagar! Underbart.. Fast den här heglen kommer kännas som två timmar. 
Först ska jag upp lite tidigare, runt 8, ska till Karro och rida ett pass med massa roliga markarbetaes övningar.
Och efter det ska jag hem och sen ska jag på tjejmiddag! Det kommer va en awesome lördag! Söndagen är inte planerad, men hoppas på nått kul. Eller jaaa, hoppas på nått så att jag slipper va hemma så mycket! 
    Nu ska jag väll bara, ja chilla. Sen sova! Skriver mer i morgon! 
Puss. 
Gillar den här!

Ny fottat

Var härligt ute, bortsätt från blåsten... blev nåra fina bilder! 


Hoppas ni gillar dem. Även fast jag har en skit kamera! 
 

Allt annat än hemma!

Jag hatar att va hemma! Det är inte alltid att jag bråkar med mina föräldrar, dem är härliga ibland. Men oftare är dem ett helvette... Och jag vill aldrig va hemma. Jag kan va hemma när ingen annan är det, när jag är själv. Men usch å blä! Så fort någon kommer hem så vill jag bara försvinna! Men det är inte alltid jag kan göra det... åh! Och min bror, herre, står inte ut med honom... Dessutom behandlar dem mig som om jag vore yngre än hnm ibland. Speciellt min pappa, han tror fortfarande att jag är 12... Åh va jag inte vill va här! I skolan och utanförskolan går tiden fort som ljuset, men hemma känns 1 timma som ett år ibland. 
 

Fort!

I morgon är dte fredag! Veckan gå så fort! Så skönt..
Idag hade jag ju bara tre timmars svenska, det var helt okej, men lite segt. 
    Juste, igår var jag ju och red! Det var kul, jag fick rida en lite ponny som heter Tramp. Han var inte igångsatt så först var han väldigt pigg och sen blev han super trött, men han va jätte gosig och super söt! Och det gick bra, men han har inga muskler alls så han orkade inte ens säka huvet och böja på nakcen det minsta, men han va duktig ändå! 

Bra musik!

Florence + The Machine – Only If For A Night
Florence + The Machine – Shake It Out
Florence + The Machine – What The Water Gave Me
Florence + The Machine – Never Let Me Go
Florence + The Machine – Breaking Down
Florence + The Machine – Lover To Lover
Florence + The Machine – No Light, No Light
Florence + The Machine – Seven Devils
Florence + The Machine – Heartlines
Florence + The Machine – Spectrum
Florence + The Machine – All This And Heaven Too
Florence + The Machine – Leave My Body
Florence + The Machine – Remain Nameless
Florence + The Machine – Strangeness And Charm
Florence + The Machine – Bedroom Hymns
Florence + The Machine – What The Water Gave Me - Demo Förkyld

Åh va jag hatar att vara förkyld! Så jävla jobbig så jag bara vill typ inte va med! D: 
    
Fucking jävla fitt tåget var inställt så jag och Vendela kom typ 20 miuter försent till idrotten! D: Och vi hade ju orientering! Det va inte så jätte kul :( 
Sen kom vi en kvart sent till nästa lektion som var Grafisk Komunikation, för att den jävla dörren gick inte att öppna in till skolan, inte ens med våra kort! Och vi hade nån genomgång i photoshop, hur man skulle typ rita och göra former osv. Det var rätt kul! 
Sen hade vi engelska i tre timmar, det var minder kul men helt okej! Och nu är jag typ heeeelt död, ska fan sova en stund!  
Hejdååå! 
TEG är bäääst! 

Gonatt

Imorgon börjar dagen med Idrott, orientering! D: 
Mår inte super just nu, men mådde smäre tidigare idag. HOPPAS att jag inte är sjuk eller blir sjuk, för jag vill inte missa nått i skolan och vill va i skolan! 
 
Jag ska åka i idrottskläder till skolan i morgon och utan smink D: haha fast jag kommer inte va ensam om det! Men pallar inte orientering! BLÄ! fast tror ändå det blir lite kul, när man har en sånn härlig klass!  
 
Nu ska jag knarka halstabletter och sen sova! 
GODNATT!  
 

Super bra!

Idag red jag först ut en sväng typ tio minuter. Sen red jag på ridbanan i ca 1 timma, nåra andra hade lagt upp lite bomar å så för makarbete och jag körde lite makarbete med Karro också! Till en början va hon skit jobbig och slängde upp huvet och stack. Men efter 30 minuters tjat så  skäpte hon sig, och mitt tålamod räckte tack o lov. Sen gick hon suuuper fint! :D Tog 4 sammlade galopper och då gick hon skit fint! Är sååå nöjd! :D 
Karro o jag i sommras! :D Foto: Victoria Rydberg

Stallet snart

Idag ska jag ta nått lätt dressyr pass med Karro, först rida ut en sväg och sen på volten. Hoppas bara dte gå bra!, Hoppas hon är PIGG! :D Jag skiver ikväll hur det gick! :) puss 


One thing...

that sucks... is being single! 
fuck fuck FUCK!

Blogg torka!

Jag kommer inte på något roligt att skirva om....! Jo, jag var ju i stallet på nya ridskolan igår och red lektion, det var kuuul! :D  
Sjukt seg svenskalektion idag blääääää! 
Jag återkommer om det händer nått! PUSS 

"Pauline vad är det där?" "öh... det är slottet" - Rebecca i sina bästa dagar

 

Inget smink


Idag!

Idag var det kul i skolan! Vi hade ju foto som förta lektion, så skulle vi fota rörelsebilder, typ bilar osv. Det va kul och jag var med bästa Sara och gjode det! :D Och vi tog skit många bilder typ...! Sen hade vi matte dte va minder kul förutom att jag och Vendela satt o skratta typ halva lektionen! Sen slutade vi. Då åkte jag med Vendela till Djursholm Ekeby för hon skulle till danderyds gymnasium, men då kom jag på att jag skuylle träffa min kompis så jag fick åka tillbaka, knaaaz!!! 
Men här är nåra bilder från foto lektionen! :D 

Det var alla! Tycker att dem blev fina! :D 
Här är en när bild jag tog också! :P 

Gonatt

Idag började vi 08.10 då hade vi Idrott, fast vi gick bara igenom massa skaer osv. Sen hade vi Grafisk kommunikation, dte va rätt kul, och vi jobbade i grupper. Sista lektionen hade vi engelska i nästan 3 timmar, det va sjukt jobbigt, för vi skulle göra korta delar av gamla Nationella testet, så jävla tråkigt! Och läraren va inte så jätte rolig, men man kan ju hoppas på att hon blir roligar, annars verkade hon va bra! 
Efter skolan så var jag och Vendela lite spontana och åkte till Donken i Hägernäs för vi ville ha pommes och glass! Sen gick vi och satte oss på ängen bredvid Hägernsstrang och åt, det var mysigt! :D Och Vendela satt å sncka om nån 97 som hade går i henns gamla skolan som var skit snygg! Hahah! Sen åkte jag hem och jag kände mig som en död fisk, så jag decka i soffan i typ en kvart sen tvättade jag mina skor och bara tittade på tv, och nu sitter jag här, med en snakrande katt bredvid mig! (Y) Fast jag ska sova snart! 
Det avr min dag det! :D 
Liten egopic bild härååå! 
GONATT!

Söndag!

Nu äre söndag! BLÄÄÄÄÄ! I morgon börjar jag 08.10 så måste gå upp klockan 6 typ! Fast det ska bli kul ändå, skolan är rolig nu förtiden. Och det blev inte så mkt köpt med Anne-Sofie idag, för A.H.H var stängt så vi åkte till grangården och köpte det növändigaste. Så det blir någon annan dag! Och vi ska äta blä till middag, typ lamm-köttgryta och lamm smakar bajs och köttgryta är inte gott så jag är arg! :( 
Och jag måste tvätta kläder men jag har inte gjorde det än och mitt rum ser värre ut en vandligt och jag har varit så jävla lat idag så det bara finns inte! Usch på mig! D:< Men jag ska väll anfalla min kläder och dränka dem! Ses senare! Här fån ni nåra fula bilder på mig!  PUSS 

Gomorrn förresten

Idag ska jag inte göra så mkt. Fast jag ska åka med Anne-Sofie och vi ska köpa lite nytt till Karro och så, det ska bli kul! Sen kanske vi åker en stund till stallet.
När jag kommer hem ska jag tvätta kläder! BLÄ Jag orkar inte... Men jag måste ha kläder i morgon och hela veckan! Så det är bara att göra! Nån som vill hjälpa mig? (A) Hahah näääe... 
Man ä ju så snygg!...

Igår

Ledsen att jag inte skev i går men jag blev gaaaalet trött!
Jag och DItte red ju ut, det gick sit bra och det var jätte kul! Det blev runt en och enhalv timma. Det var massa ställen med övesvämningar pg.a regnet, Vi kom till en JÄTTE pöl, som inte alls brukar va där. Karro e ju inte så jättetaggad på att gå i vatten pölar, och hon tyckte det var super läskigt när vattnet gick upp till nästan knäna på henne, men hon tyckte det va rätt kul också. Men det var en superhärlig uteritt. 

hahah

Nu jävla blire uteritt i alla fall! WEEHÅ! hahah

Regn regn regn

Hallo!Det regnar ju galet mycket! Jag ska till Karro idag, skulle har ridit ut med Ditte men det kommer ju regna hela dagen! Så tar nog det imorgon, men jag ska iaf till Karro idag, det blir väll bara att så inne och borta, pyssla och mysa. Och om det blir lite uppehåll en promenad :) Eller så kommer jag o Ditte ridaut i alla fall! I don't know! 
Men jag skarver om det i kväll! Ha det bra så länge! 
PUSS 
Love this pic!